Tűzihorganyzás 1 Tűzihorganyzás 2 Tűzihorganyzás 3 Tűzihorganyzás 4

A tűzihorganyzás technológiája közel  300 éves múltra tekint vissza. Az elmúlt évtizedekben kizárólag az  iparban alkalmazott eljárás elérhetővé vált valamennyi vállalkozó és a lakosság számára is. A csoport az országban két helyen üzemeltet tűzihorganyzó üzemet: a Pest megyei Ócsán és a Hajdú-Bihar megyei Tiszacsegén.

Az ócsai üzemben a vállalat a ma elérhető legkorszerűbb technológiákat alkalmazza ipari vas- és acélszerkezetek, valamint kisebb méretű acéláruk több évtizedre szóló felületvédelmének biztosítására. A megfelelően előkészített termékek korrózió elleni védelme akár 40-50 évre is szólhat, de még a szélsőségesebb időjárásnak kitett szerkezetek védelmére is alkalmas legalább 20 éven át.

A NAGÉV csoport első vállalatát, a NAGÉV Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t Nagy Antal János 1991-ben alapította, mint egyszemélyes magyar tulajdonú vállalkozást. A vállalat időközben acélszerkezetek tűzihorganyzására szakosodott, mivel a kilencvenes években a tulajdonos folyamatosan szembesült azzal a gonddal, hogy az acélszerkezetek horganyzásához, - altvagyis rozsda elleni felületkezeléséhez - a keleti országrészben nem talált megfelelő méretű és kapacitású üzemet. A dunántúlon viszont magas áron volt elérhető a szolgáltatás. Így született meg a döntés, hogy a Hajdúböszörményben már régóta működő kisméretű horganyzónál nagyobb, saját tűzihorganyzót kell építeni. Tiszacsegén megvásárolta az éppen felszámolás alatt álló Mezőgép telephelyét, ahol 1998-ban megépült Kelet-Magyarország máig legnagyobb horganyzó üzeme  7,2 x 1,05 x 2,4 m kádmérettel, 3 tonna tömegacélszerkezet kapacítással.

altA cég fontos szerepet tölt be a magyar tűzihorganyzó iparban,valamint a Magyar Tűzihorganyzók Szövetségének 1998 óta aktív tagja.

A Tiszacsegén elindított üzemet újabb fejlesztés követte.

A NAGÉV CINK Kft. az ország legnagyobb és legkorszerűbb tűzihorganyzó üzemét működteti 2011 tavasza óta, a Budapesttől 30 km-re fekvő Árpád-kori kisváros, Ócsa iparterületén. Az üzem szinte az M5 autópálya mellett és néhány km-re az M0 autópályától helyezkedik el.

Évtizedeken át tartó hiány szűnt meg az országban azzal, hogy ipari méretű acélszerkezetek horganyzása is lehetővé vált ebben a csúcstechnológiával felszerelt csarnokban.

alt

Az ország legnagyobb térfogatú horganyzókádjában akár 15 x 1,8 x 3 méter befoglaló méretű és 8,5 tonna tömegű acélszerkezet is bevonható. Az új üzem nemcsak a kád befogadó méretei miatt képes kiemelkedő szolgáltatást nyújtani, hanem azért is, mert technológiájával és így az elvégzett munka minőségével az elérhető legmagasabb hazai színvonalat képviseli, ami nemzetközi összehasonlításban is jelentősnek számít.

A NAGÉV CINK Kft. új tűzihorganyzójának legfontosabb jellemzője a számítógépes irányítással megvalósuló optimalizált működtetés. A programok és a rendszerfelügyelet a legmodernebb logisztikai, energetikai, valamint környezetvédelmi berendezések hatékony működését vezérlik.

Az üzem ún. zéró hulladék technológiával dolgozik, valamennyi elhasznált anyag és keletkező melléktermék újra felhasználható és hasznosítható. Az acélszerkezetek felületének előkezelése zárt térben történik (ház a házban technika), a horganyfürdő nagyteljesítményű elszívó-kámzsával fedett.

A technológia központi elemének számító fémbevonó horganyolvadék, az angol fejlesztésű, speciális Technigalva-ötvözet. A termékek továbbításáról intelligens daru és anyagmozgató rendszerek gondoskodnak.

A már horganyzott árukat – igény esetén – az üzemben utólagos felületi passziválással látják el. Az eljárás eredményeként közvetlenül horganyzás után egy átlátszó, 2-3 µm vastag szerves (akril) védőréteg képződik a termék felületén, amely hónapokon keresztül megőrzi a horganyréteg tetszetős fényét, és nedves körülmények esetén is 6-12 hónapon át megakadályozza a fehérrozsda kialakulását.

A beérkező gépkocsikat széles raktári, parkoló és pihenő terek, az öthajós üzemcsarnokban kamiondokkoló szintek várják. Az árurakodás rádióvezérlésű, forgó villás darukkal történik.

 
  

látogató számláló