Járdarács 1 Járdarács 2 Járdarács 3 Járdarács 4

A járdarács

alt

A NAGÉV-csoport által gyártott termékek között kiemelkedő jelentősége van a járdarácsnak. Tulajdonképpen az induló termékek egyike, máig nagy a kereslet iránta itthon és külföldön egyaránt. Gyártásának közel 20 éve során a piac igényeinek megfelelően változott a formája, anyaga és az előállítás technológiája is. A csoporthoz tartozó vállalatok közötti munkamegosztásban a NAGÉV RÁCS Kft. folytatja a rácsgyártást.

Definíciója szerint a járdarács egymásra merőlegesen elhelyezkedő fő- és mellékbordákból összeállított egységes keretbe foglalt, két alátámasztás között kialakított síkfelületű szerkezet, mely alkalmas a bordák és a keret alkotta terhelési síkokon fellépő merőleges erőhatások viselésére.  A járdarácsok melegen vagy hidegen hengerelt, ötvözetlen szerkezeti, valamint korrózióálló acélból készülnek.

A járdarácsok alapesetben sima járófelülettel készülnek, igény esetén azonban - a járófelület jobb tapadása érdekében - a fő- és/vagy mellékbordák csúszásmentesíthetők, azaz süllyesztett vagy a járósíkból kiemelkedő mintázattal készülhetnek. A járdarács és az alátámasztó szerkezet célszerűen oldható csavarkötésessel rögzíthető egymáshoz.

A gyártatni, illetve rendelni kívánt termék egyértelműen meghatározható az alábbi tulajdonságok együttes megfeleltetése esetén:

  • főborda keresztmetszete,
  • mellékborda keresztmetszete,
  • bordaosztás mérete,
  • járófelület kialakítása,
  • keretelem típusa,
  • felületvédelem módja,
  • alakmeghatározás,
  • kiegészítő szerelvények.

 

Ennek részletezését a honlapunkon a letölthető Tervezési segédlet menüpont alatt található, melyet megrendeléseik tervezéséhez is ajánlunk figyelmükben.

Korrózióvédelem

alt

A szénacélból készült járdarácsok leginkább alkalmazott és legmegbízhatóbb korrózióvédelmi eljárása a tűzihorganyzás.
Cégünk is ezt a felületvédelmi technológiát kínálja, de termékeinket értékesítjük natúr, azaz bevonat nélküli kivitelben is. Az élettartam / költség hányados - ipari, valamint kültéri beépítés esetén - a tűzihorganyzás alkalmazásával éri el az optimális értéket.
A tűzihorganyzó eljárás az elsődleges korrózióvédelmi technológia, mely acéltermékek felületkezelése esetén szóba jöhet. A bevonat minősége az MSZ EN ISO 1461 szabványnak felel meg.
A horganyréteg vastagsága 2 mm-es bordavastagságnál legkevesebb 45-55 μm, e felett legalább 70-85 μm. A járdarácsot igény szerint a RAL színskála alapján festékbevonattal, illetve horgany és festékbevonat együttes alkalmazásával, azaz duplex korrózióvédelemmel is ellátjuk.
Bevonataink az MSZ EN ISO 1461:2009 szabvány szerinti minőségben készülnek.

látogató számláló